Kickstart av barnens ledighet – massa bilder

Nu har barnen börjat sin ledighet efter några sommarveckor med fritids och förskola. Och nu är de även lämnade hos mormor och morfar medan vi vuxna jobbar sista veckan innan familjens gemensamma semester. Så har vi gjort de senaste åren, men hur vi i övrigt lägger upp vår ledighet har jag tänkt återkomma till inom kort i ett annat inlägg. 

Direkt efter lunchen i fredags drog en slags femkamp mellan morfar och Storasyster igång, med oss andra som ivriga påhejare och domare. Ganska skrattigt blev det förstås också. 

Alltså jag är inte höjdrädd, men fyyy vad skraltig en stege mot en trädgren känns! Så varför klättra där då? 

Jo, för att titta på björktrastens fina små ägg. Tänk vad glad jag är att mina barn har möjlighet att uppleva naturen på så här nära håll. Här har jag tidigare skrivit om hur lyckligt lottade vi är som har den här favoritplatsen att komma till

Säkert hundra hopp från nya gungan har Lillebror redan hunnit med. Först som övning, och sedan för att det är så sommarhärligt. Ta sats, flyga och landa som en superhjälte. 

Under lördagen satte morfar och barnen även upp ett tält i trädgården och pumpade madrasser. Storasyster har i flera år velat sova i tält och äntligen blev det av. Lillebror får vänta med det äventyret några år. 

Glass i stora lass hör förstås ledighet till! Plus coola solglasögon och snygga gester. 

Dags att säga god natt! Lite tidigt för morfarn att lägga sig klockan nio, men han brukar å andra sidan ändå bara sova i soffan. Och som tur var sov tältarna faktiskt skapligt gott och vaknade inte alltför tidigt av morgonljuset. 

Hur brukar ni starta er ledighet i din familj? Några särskilda traditioner?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.