Härlig midsommar helt på våra villkor

Några år bakåt i tiden blev vi alltid osams på midsommar. Min käre make och jag. Och vid jul förstås. Många högtider har ju en tendens att bli lite uppskruvade och har man som vi olika syn på ”hur det ska vara” kan det ta några år att hitta en egen väg. Vilket vi gjort nu. Midsommar firar vi hemma med bara lilla familjen, och utan en massa måsten. 

Barnen och jag var uppe tidigt och åt avslappnad midsommarfrukost. Lite extra gott i yoghurten och en annorlunda dukning för att göra morgonen lite speciell. 

På förmiddagen tog vi en promenad till kohagen i närheten och solen visade sig en stund. Förutom en bukett vackra blommor fick vi även en annan naturupplevelse med oss. En liten dunig sångsvansunge hade förirrat sig från fågelsjön, men de följde gärna efter ner till vattnet igen.  

Efter lunchen, som vi kunde äta på altanen, cyklade jag och Storasyster iväg för att dansa runt stången. Lillebror ville verkligen inte dit, och inte heller pappan, utan dagens höjdpunkt var att få gå till ICA… Och inte gjorde det något att vi delade upp oss ett tag, vi hann ändå med en massa familjemys. Vi vill inte att midsommar ska kännas som ett jobbigt tvång.  

En liten dipp i humöret blev det ändå för oss alla på eftermiddagen när vi skulle spela spel. För en ville spela fia med knuff, två var mer sugna på kubb, och en ville inte vara med alls. Så efter lite pliktskyldig fia blev det kubb och humöret åkte upp ett par snäpp.   

Även middagen kunde vi äta ute trots att molnen hängde precis över trädtopparna. Åh vad gott allt smakar när det är midsommar och första utemiddagen!

Lillebror fick hjälp att plocka sju sorters blommor att ha under kudden ute på gården, medan Storasyster och jag plockade i kohagen igen. Och där träffade vi också de supersöta kalvarna som bor där över sommaren. Så nyfikna och samtidigt så ängsliga. 

Hur firar ni midsommar i din familj? Har ni hittat er egen väg? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.