Semester i en ny stad – vi utforskar Norrtälje

Förra året upptäckte vi hur roligt – och faktiskt enkelt – det är att utforska en ny stad tillsammans med barnen. Då passade vi på att upptäcka Norrköping innan vi skulle till Kolmården. En stad vi alla gillade väldigt mycket, läs gärna här om våra upplevelser! I år har vi hittills gjort en dagsutflykt till Norrtälje, vilket också blev toppen. 

Större delen av familjen tycker det är skönt att inte kolla upp så mycket innan, utan bara spankulera omkring och titta på det som dyker upp. Då har vi inga krav på oss själva att hinna med något särskilt. Bland det första vi stötte på längs ån i Norrtälje var Nils Ferlin-monumentet. Poeten Ferlin bodde tydligen här en period.   

Även om det gick bra att promenera omkring oplanerat hade det nog för Lillebrors del varit bättre att veta lite mer om vad vi skulle göra. Några punkter på en lista för att få överblick bara. För när vi hittat ett roligt ställe vill han inte gärna gå vidare, det kanske inte kommer något lika kul längre fram…

I och längs med Norrtäljeån fanns ett spännande konstprojekt med tema ”Människa som natur”. Vi stannade till vid Helena Lamberts interaktiva installation Antroposcen där man bland annat kunde skriva dikter med hjälp av små skyltar med ord. Antingen börja om från början eller bygga vidare på någon annans. 

Efter det gick vi vidare längs vattnet och kom ner till hamnen. Där fanns sköna ytor att springa på och stora båtar att titta på. 

Och precis i rättan tid hittade vi en rolig lekpark. Exakt vad Lillebror hade hoppats på. Och glada barn är ju lika med glada föräldrar. 

Glassigt att få sitta på en bänk i solen och prata en stund medan barnen klättrade och lekte. Men en sak har vi lärt oss med åren, och det är att vi alltid ska bryta upp lite tidigare än vi tror. Barnens energi kan ta slut så väldigt plötsligt och då är det jobbigt att ha långt tillbaka till bilen.  

 

På väg hem igen stannade vi till på en mysig gårdsbutik med kafé för att äta glass. Där hade de ordnat med leksaker bredvid borden för de yngre besökarna. Toppen! 

Gillar du och din familj också att upptäcka en ny stad? Vilken är er favorit?  

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.