Fem fördelar med att ha ett barn som alltid leker hund

Att ha ett barn som ofta leker hund (eller något annat djur för den delen) kan förstås vara lite påfrestande. För det är nog närapå den tråkigaste leken, eftersom motparten bara springer runt och säger voff. Men det finns också fördelar! Hos oss är det Storasyster som sedan 4-årsåldern regelbundet leker hund – eller rättare sagt är en hund. 

Hon har nuförtiden ett helt hundgalleri att välja mellan. Den första som dök upp var chihuahuan Väskan, som då närmast var ett alterego hon använde för att hantera stora, jobbiga känslor. Genom leken kunde vi lirka oss fram till lösningar på olika problem. Nu har hon bland andra dalmatinern Pricken, pudeln Jojo, golden retrievern Goldie och senast i raden pinchern Peach. 

Lillebror rastar just nu pinchern Peach flera gånger om dagen. Till och med före frukost.

Blir till en fördel

Men alltså. Det finns också fördelar med att ha ett barn som leker hund titt som tätt. Här kommer fem stycken som jag upptäckt hittills:

1. Ibland när Storasyster absolut inte vill tvätta håret underlättar det att låtsas att hon är en hund som behöver duschas. Själv har jag också lättare att behålla en glad och peppad ton när jag tar hand om hunden än när jag tampas med barnet. 

2. Även att klippa naglarna är mycket lättare när vi leker hund. Även om inte heller hunden gillar att klippa klorna särskilt mycket…

3. En annan fördel är att barn som leker hund får i sig tillräckligt med vatten om dagarna. Det brukar ingå i leken att ha en skål med vatten på golvet. 

Även Lillebror leker hund ibland, och får mat och vatten i små skålar på golvet.

4. När Storasyster är ett djur kan det också hända att hon blir mer hjälpsam än annars. Med sådant som djur kan hjälpa till med…

5. Hundar behöver ju rastas. Och alltså måste Lillebror slita sig från skärmen och gå ut på promenad! 

Pudeln Jojo är hjälpsam och parar gärna ihop nytvättade strumpor.

Har du också barn som leker hund? Eller något annat djur? Går det att dra nytta av på något sätt?

 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.