Dansa till Just Dance – fem lättdansade låtfavoriter

Nu har det varit väldigt regnigt och grått den senaste tiden och det är inte lika härligt att vara ute längre. Men röra på sig behöver ju både barn och vuxna ändå. Förra hösten skrev jag ett inlägg med sju tips på roliga inneaktiviteter för hela kroppen. Ett av tipsen var att dansa till Just Dance – något som vi fortfarande gillar. 

Boxningsdans i full gång! Att svänga loss till Eye of the Tiger är favoriten just nu.

För den som inte vet, är Just Dance ett tv-spel där man dansar med i rörelserna som visas på skärmen. Och på Youtube finns massvis av klipp att hänga med i även om man inte har spelet. För att det ska bli kul gäller det dock att hitta lagom svåra koreografier.

Dansa till Just Dance

Här är våra fem favoriter – som passar både femåringen och mamman som inte riktigt har koll på sina moves.

1 Ghostbusters. En av de första låtarna vi testade när vi med inspiration från förskolan upptäckte hur kul det är att dansa till Just Dance. Kul låt, lagom kluriga rörelser och ett extra plus för det gröna spöket. 

2 Super Mario. Ett självklart val för oss förstås, Lillebror älskar Super Mario. Bra blandning av ganska lugna, tydliga rörelser och mer upp-tempo. Och förstås den välbekanta musiken!  

3 Angry Birds. Lite bökiga och stökiga att dansa till visserligen, men det passar ju temat. Alltid kul med tecknade figurer och dessutom skönt sväng i balkan-musiken.   

4 Best Song Ever. Lite i svåraste laget för det går ganska fort, men det är bara att vifta med så gott det går. Svettig blir man och låten är bra. 

5 Eye of the Tiger. En favorit som nyss seglat upp i topp. Med boxningsrörelser, hopprep och spända muskler får man hela paketet från Rocky-filmerna. Kul och ger garanterat flås. 

Mysigt alternativ

För lite mindre barn kan vi verkligen rekommendera appen ”Tripp, trapp, träd” där man kan dansa och röra sig tillsammans med hermelinen Härm Elin. Massa glada skratt utlovas när tempot blir snabbare och snabbare och alla tills sist ramlar. Appen har dessutom en massa andra roliga funktioner, som att rita fram glittrande insekter.   

Härm Elin är en cool hermelin som bjuder upp till dans. Hon härmar olika djur, och barnen härmar henne.

Gillar ni också att dansa till Just Dance i din familj? Vilka låtar är era favoriter? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.