Veckans topp och flopp: semester och korvilska

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Vissa veckor händer det så mycket att de känns som en evighet långa. Den här veckan började med att jag var ensam hemma i flera dagar! Det händer ju aldrig! Barnen har varit hos mormor och morfar, och maken var med jobbet i Almedalen. Egentiden använde jag till att jobba över och att slöa framför tv:n…men som en fin vän messade bestämde jag det alldeles själv och kunde höra mina tankar under tiden. Och så i torsdags började semestern och jag kunde åka och kraaama mina små älsklingar igen! Och ledigheten kickade igång riktigt fint.

Ledigheten började med en fin helg på landet. Tänk att det kan vara så härligt att gunga!

Ledigheten började med en fin helg på landet. Tänk att det kan vara så härligt att gunga!

Medan jag städade bilen tvättade Lillebror traktorn.

Medan jag städade bilen tvättade Lillebror traktorn.

 

Lite sorg i idyllen. Morfar fock begrava en liten fågel som vi hittade död.

Lite sorg i idyllen. Morfar fick begrava en liten fågel som vi hittade död.

 

tallrik med blåbär och glass

Hemma igen! Första semsterdagen tillsammans hela familjen slutade med finfin efterrätt.

 

Veckans flopp

På väg hem från mina föräldrar stannade vi till i Enköping för att äta hamburgare. Klockan var redan över middagstid och jag körde av på fel avfart. Men det gick bra att slingra sig tillbaka genom ett industriområde. Väl inne ställer jag mig i kön som känns oroväckande långsam och barnen sticker utom synhåll för att ta ett bord.

Kön sniglar framåt och jag inser att endast en kassa är öppen och att det verkar som om de lagar till hamburgarna på beställning istället för att ha ett lass klara som förut. Jag försöker nervöst hålla koll på hur det går för barnungarna. När jag får beställa meddelar kassbiträdet att det kommer dröja lite. 20 minuter. ”Menar du allvar” frågar jag och lämnar kön och ställer in siktet på macken bredvid istället.

Så sjunker det in för Lillebror att han inte ska få hamburgare. Att han inte ska få en Super Mario-figur i sitt Happy Meal. ”Jaaag viiill iiiinteee haaa koooooorv” ylar han så att det slår lock för öronen. Besvikelsen är enorm. Men vi får våra korvar och drar oss undan till parkeringen för att äta dem.

Efter att ha stampat, spottat och skrikit lång stund blir han till sist distraherad av en röd raggarbil som morrar högt med motorn och jag kan mata i honom den kallnade korven. Och när jag lovat dyrt och heligt att vi ska äta hamburgare en annan dag kan vi äntligen fortsätta hemåt.

Hur har din vecka varit? Vad är veckans topp och flopp? 

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.