Veckans topp och flopp – spelfeber och läshaveri

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är denna veckas bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Nu har efter runt 25 år i min systers förvar vårt gemensamma Nintendo från början av 1990-talet flyttat hem till oss istället. Lillebror har nämligen snöat in på att titta på filmer där folk spelar Super Mario så vi tänkte att han skulle få prova på äkta vara. Och nu är förstås hela familjen uppslukad. Inte minst barnens far … som tyvärr har ett och annat att jobba på när det gäller att hålla god min när det blir game over. Men sjukt kul är det! Lillebror föredrar dock fortfarande att bara sitta bredvid och kolla, när han testar att spela blir han går han så in för det att hela han skakar.

Att spela Super Mario är familjens nya hobby.

Att spela Super Mario är familjens nya hobby. Men Lillebror gillar mest att titta på. 

Veckans flopp

Härom kvällen skulle Storasyster och jag börja en ny kapitelbok. Vi tittade bland böckerna från bibblan och hon valde Madicken. Alltid mysigt med Astrid Lindgren tänkte jag, men så fort jag började läsa blev allt bara knasigt. Varje ord i första kapitlet kunde hon nämligen utantill efter att ha lyssnat på en cd-saga med Madicken om kvällarna. Så när jag läste rabblade hon i hög fart hela stycket i mun på mig. Så fick jag läsa, men så började ett nytt stycke och hon satte igång igen. Ganska roligt i början det måste erkännas, men rätt snart snurrade det bara runt i skallen på mig!  ”Du läser inte med rätt studs” konstaterade hon till sist och det har hon förstås rätt i. Den riktigt rätta studsen det är det ju bara Astrid som får till.

Vilket otroligt minne barn har! Storasyster kan nästa exakt rabbla hela första kapitlet i Madicken.

Vilket otroligt minne barn har! Storasyster kan nästa exakt rabbla hela första kapitlet i Madicken.

 

Vad är veckans topp och flopp i din familj?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.