Ett år efter Helsingfors – dags att kolla min må bra-lista

Nästan tre heeela dagar för mig själv! Det är vad jag hade precis den här helgen för ett år sedan. För då hade finaste maken skickat iväg mig på en överraskningsresa till Helsingfors. Det låter kanske tråkigt att vara ensam i en främmande stad, men för mig var det alldeles perfekt just då. Jag kunde göra ingenting särskilt i min egen takt.

ma-bra-lista2

Andra helgen i oktober förra året satt jag i solskenet på en bergsknalle i Helsingfors och läste en bok!

Och just det är något jag tycker alla småbarnsföräldrar skulle unna sig någon gång ibland. Själv har jag varit alldeles för dålig på det. Att prioritera mig själv har gett mig lite dåligt samvete, men att göra det då och då är faktiskt ett måste för att hålla hela familjen glad.

Så jag gick alltså runt i den vackra finska huvudstaden och tittade på ståtliga byggnader och rogivande natur. Jag åt god mat. Jag såg en film. Jag gick runt lite mer. Jag läste en bok. Jag besökte ett museum. Jag njöt av att hinna tänka.

Hamnar med sina fantasieggande byggnader och maskiner får mig alltid att tänka tillbaka på när vi bodde i Göteborg.

Hamnar med sina fantasieggande byggnader och maskiner får mig alltid att tänka tillbaka på när jag maken var unga och pluggade i Göteborg. I Helsingfors fanns hamnar lite överallt. 

 

Och, jag skrev en lista på sådant som är viktigt för att jag ska trivas och känna att jag utvecklas. Det blev en salig blandning av stort och smått, men att få tankarna på pränt tror jag gör det lättare att förhålla sig till dem. Så här ett år senare är det nu dags att checka av min må bra-lista för att se om jag är på rätt spår.      

Min må bra-lista

 • Skriva en barnbok: Jag har några bra idéer och har skrivit lite grann, men detta är ett framtidsprojekt som går långsamt framåt. Och det känns helt okej att det får göra det.
 • Spela piano: Faktiskt köpte jag ett elpiano till hela familjen i julklapp förra året, men jag har inte hunnit spela så mycket. Hur som helst gör det mig varm i hjärtat varje gång jag sitter och klinkar minsta lilla.   
 • Bli modigare: Att starta den här bloggen har krävt en hel del mod! Jag är inte den som kastar mig in i nya saker utan att tänka och grubbla först, och inte heller den som har lätt för att berätta om mig själv.
 • Allmänbilda barnen: Hmm, det vet jag inte riktigt varför jag skrev, för det tycker jag nog att vi gör mest hela tiden på olika plan…
 • Göra en skiva av kiss- och bajslåtarna: Inget på gång här, men nu finns ju åtminstone låtarna samlade här på bloggen och kanske når ut till några små lyssnare där ute.  
 • Skriva en vuxenbok: Har alltid varit en dröm att bli författare. Men jag har förhoppningsvis gott om tid att syssla med det projektet när barnen blivit lite större.  
 • Gå en skrivutbildning: Jag var sugen på att gå någon författarskola för att få en kickstart, men just nu är det så roligt och givande med bloggen att det räcker gott.
 • Sjunga i kör: Har inte blivit av än.
 • Skapa gemenskap: Oj, vilken stor grej! Undrar hur jag tänkte. Men i första hand vill jag förstås att familjen ska vara glad och trivas ihop. Och det jobbar vi ju med precis hela tiden.
 • Släppa på kontrollen: Svårt som tusan, för en som gillar ordning och reda. Här har jag mycket att fortsätta jobba med. Det får stå kvar på min må bra-lista även framöver. 
 • Träna och röra på mig: Faktiskt har jag gympat, simmat, joggat eller promenerat skapligt regelbundet det senaste året. Och det ger energi.    
 • Prova nya saker: Nja, vet inte om det blivit så mycket nytt. Förutom bloggen då…
ma-bra-lista4

Ibland är det bästa att få hänga på ett hotellrum i mysbyxor med en sallad och en film. Tänk vad lyxigt att slippa anpassa sig till andra någon gång ibland.

En hel del har alltså hänt på ett år för min del och det känns faktiskt i vardagen. Vad finns med på din må bra-lista? Finns det något du kan ändra på med en gång för att bli lite gladare?

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.