Därför startar jag bloggen En glad familj

Som femåring fick jag en lillebror. En ny liten människa som jag älskade från start. Men inte nog med det, han väckte också en längtan efter den dag då jag själv skulle få bli förälder. Nu har jag två vackra, vilda barnungar i mitt liv – men att vara förälder är inte alltid så lätt. Det kan vara både superhärligt och alldeles förfärligt.

Med den här bloggen vill jag skapa ett peppande kompisgäng av föräldrar på nätet. Här hoppas jag att du och jag ska kunna inspirera varandra i hur vi skapar glada familjer. För det vi föräldrar gör, eller för den delen inte gör, spelar stor roll för stämningen i familjen.

GLina Rönnåsenlädjen kräver arbete

Jag som driver bloggen heter Lina Rönnåsen. Jag arbetar som journalist och är tillsammans med min man förälder till Storasyster som föddes i maj 2009 och Lillebror som föddes i oktober 2012. Att leva tillsammans med dem är – i så väl dur som moll – alltid ett fantastiskt äventyr.

Under en tid var vår familj inte alls särskilt glad – utan rätt arg faktiskt. Vi hamnade i ett läge där ilska och frustration födde ännu mer ilska och frustration. Med mycket enträget arbete med oss själva och vårt förhållningssätt tog vi oss ur den situationen. Idag är vi en mycket gladare familj igen.

Något jag lärt mig av vår resa är att familjeglädje inte kan tas för given, utan kräver arbete. Och det är självklart vi vuxna som måste ta ansvar för det arbetet. En annan lärdom är att samtal och erfarenhetsutbyte med andra är till stor nytta. Både för att få nya idéer och för att få lätta sitt hjärta.

Tips för en gladare familj

Allt jag skriver här är förstås filtrerat genom mina unika erfarenheter och kunskaper, så ta bara till dig de tankar och tips som känns bra för dig. Förmodligen håller du inte med om allt, men jag hoppas ändå att du kan hitta många idéer för hur du får en gladare familj. Jag vill också gärna ha din hjälp att fylla bloggen med innehåll genom att du kommenterar, tipsar och delar med dig. Hör även gärna av dig till kontakta@engladfamilj.se.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.