Veckans topp och flopp: förlossningslek och allmän ilska

Varje vecka har förstås sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är förra veckans bästa och värsta i vår familj:

Veckans topp

Det här med att fylla fyra år satte visst igång en massa tankar hos Lillebror. Och stora funderingar hos små barn måste ju vara bland det bästa som finns! Plötsligt när vi gungade utanför förskolan i slutet av förra veckan sa han:

”Mamma, det här lilla hålet är din snippa. Och när mina fötter sticker ut då kommer jag ut.”

Sedan följde ett samtal om att han faktiskt låg med fötterna ner inne i magen och fick vändas på sjukhuset. Med ett gäng knuffningar på däckmagen fick jag i leken som uppstod vända honom och plopp så föddes han. Tänk att en gunga kunde vara ett så bra hjälpmedel att förklara en förlossning… 

Kanske känns det ungefär så här för bebisen att ligga inne i magen? Födelsedagen väckte en del funderingar hos Lillebror...

Kanske känns det ungefär så här för bebisen att ligga inne i magen? Födelsedagen väckte en del funderingar hos Lillebror…

Veckans flopp

Som alltid när det är något utöver det vanliga på gång i vår familj så skapade helgens kalasande oro i leden. Inför lördagskalaset var Storasyster rätt avundsjuk och ilsken, men det löste sig genom att hon fick ett viktigt uppdrag. Hon fick ansvar för att gå ut och plocka fina bordsdekorationer.

Vackra löv, bär, kottar och stenar fick bli bordsdekoration till helgens båda kalas. Dessutom fick Storasyster något viktigt att syssla med.

Vackra löv, bär, kottar och stenar fick bli bordsdekoration till helgens båda kalas. Dessutom fick Storasyster något viktigt att syssla med istället för att tycka att livet är orättvist när inte hon fyller år.

Inför söndagskalaset var det brister i kommunikationen oss vuxna emellan som ställde till det. Men efter lite fräsande och en stunds surande bestämde vi oss för att börja om från början. Och dessutom lyckades vi enas om ett bra sätt att hantera liknande lägen en annan gång. Jag tar på mig rollen ännu tydligare som arbetsledare och skriver en lista till maken på vad han ska göra. 

Sedan är det faktiskt inte så lätt efter ett kalas heller. Än mindre efter två kalas på en helg. Alla är uppe i varv och trötta på samma gång. Så en hel del sammanbrott blev det. Storasyster drog det till sin spets då hon gråtande utbrast ”nu är aaallt förbiii”. Ingenting var visst roligt längre.

Vad var veckans topp och flopp i din familj? Har du kanske också haft några roliga/mysiga/knasiga samtal med dina barn? Berätta gärna!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.