Veckans topp och flopp: pianostart och sömnbrist

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är veckans bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Ibland är verkligen det lilla det största! För man kan ju tro att min debattartikel i Expressen och min medverkan i radio efter det skulle vara svårt att toppa den här veckan. Inte för att jag är blasé eller så, men riktigt varm glädje i hjärtat det kände jag av en helt annan anledning. 

I onsdags prick kl 12 var det dags att anmäla till Kulturskolan inför hösten. Jag har i flera år väntat på att Storasyster ska ha åldern inne för att börja ta pianolektioner. För att jag ser hur härligt hon tycker det är att spela, och för att jag själv är sååå glad åt mina nio år av tragglande vid tangenterna.  

Jag hade ställt larm på telefonen för att komma ihåg. Men. Det var så mycket på jobbet. Och. Jag missade! Först senare på eftermiddagen kom jag ihåg och skyndade mig att kolla anmälningslänken på internet. Det fanns platser kvar. Yes! Nu på torsdag drar det igång!

Storasyster sitter gärna och klinkar fram melodier på pianot. Extra kul är det att även bästisen ska börja ta lektioner i höst!

 

Veckans flopp

Andra veckan med jobb efter semestern för min del. Första för maken. Och var tog all den där energin vägen som vi samlat ihop under sommaren? Mejlen från skolan började rassla in, höstplaneringen pockade på uppmärksamhet och vips började jag ligga vaken flera timmar var och varannan natt. Tur att man kan sova på soffan framför någon bra serie om kvällarna… 

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.