Veckans topp och flopp: skridskodebut och blodvite

Varje vecka har sina ups and downs i en småbarnsfamilj. Kanske inte alltid blod, svett och tårar (och vi har förstås en otrolig tur som lever i ett land med fred och frihet), men i stunden kan det vara nog så jobbigt ändå. Därför tror jag att det kan vara bra att se tillbaka på både de bra och de mindre bra stunderna för få perspektiv på tillvaron. Här är de senaste veckornas bästa och värsta i vår familj.

Veckans topp

Jag trodde verkligen att hela familjen skulle återfå lite energi under jullovet. December var rätt kämpigt (här har jag skrivit om det), men januari skulle kännas lättare. Riktigt så blev det inte. De två första veckorna tillbaka i vardagen har varit nästan lika motiga som de sista innan lovet. Minus julstressen då.

Det här låter inte som veckans topp precis, men nu kommer jag till den! Jag är så nöjd att jag klarat av att mentalt vagga ångestfylld liten dotter till ro varje kväll utan att själv bli stressad och irriterad. Och nu hoppas jag att det börjar vända. Efter några trötta vardagar med såväl frukost som middag serverad framför tv:n för att konfliktreducera så kan vi kanske återgå till våra vanliga rutiner.

Och framför allt så höjer det fina vintervädret som äntligen kommit vårt humör. Vi har åkt i pulkabacken och vi har provat skridskorna. Till och med Lillebror. Först låste han sig totalt vid tanken på att åka skridskor för första gången någonsin. Men när jag föreslog att bara han och jag skulle gå. Vara lite ifred. Då ville han.

”Jag ville inte åka först, för jag var lite nervös” kunde Lillebror förklara i efterhand. Men bara han och jag i lugn och ro klarade galant att hitta lite balans.

Veckans flopp

Jo, jag trodde verkligen att hela familjen skulle återfå lite energi under jullovet. Och visst ledigheten var skön. Vi fick vila. Men sedan drog verkligheten igång med magsjuka för Lillebror efter två dagar på förskolan. Sedan var jag halvt illamående i en vecka. Och bara väntade på en magsjuka som aldrig riktigt satte fart.

Men floppen framför alla andra var när jag förra måndagen totalt misslyckades med att behålla lugnet på morgonen. Barnen ville ingenting från den stund de vaknade. När den ena morrade bröt den andra ihop i högljudd gråt. När den ena grät högljutt morrade den andra ännu mer. Och så vidare i en ostoppbar karusell.

Tills jag verkligen kände för att fly till andra sidan jordklotet eller smälla en porslinskopp hårt i diskbänken. Det blev det sistnämnda och plötsligt stod jag där med ett stort blödande jack i tummen. Och känslan av att vara ett riktigt dåligt föredöme.

Blue Monday – årets deppigaste dag tydligen – passade det kanske ganska bra att komma till jobbet med bandage om handen.

Vad är veckans topp och flopp i din familj? Har ni också tufft att komma in i vardagen igen? Berätta gärna här nedanför!

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.